Nov
12
2018

Titel van ereprofessor voor Elisabeth Monard

Op 6 december 2018 werd de titel van facultaire ereprofessor toegekend aan Elisabeth Monard, lid van de Klasse Technische Wetenschappen. Zij ontving deze erkenning van Michiel Steyaert, decaan van de faculteit Ingenieurswetenschapppen van de KU Leuven

Aug
21
2018

ChemPubSoc Europe Fellowship voor Koen Binnemans & Véronique Van Speybroeck

Leden van de Klasse Natuurwetenschappen,  Koen Binnemans en Véronique van Speybroeck  werden verkozen tot ChemPubSoc Europe Fellow (2016/2017). Dit Fellowship is de hoogste onderscheiding die wordt uitgereikt door ChemPubSoc Europe,  een samenwerkingverband van 16 continentale Europese verenigingen, waaronder de Koninklijke Vlaamse Chemische Vereniging, die kwalitatief hoogstaande chemische vaktijdschriften uitgeeft.

Lees meer...

Aug
10
2018

Eredoctoraat voor Gilbert Froment

In juni 2018 werd Gilbert Froment erkent als Doctor Honoris Causa van het Boreskov Institute of Catalysis (Siberian Branch of the Russian Academy of Science) in Novosibirsk.

Jul
12
2018

Groot ereteken van de Vlaamse Gemeenschap voor Willy Verstraete

 

Op 11 juli 2018, de Vlaamse feestdag, reikte de Vlaamse regering eretekens uit. De bekroonden zijn uitzonderlijk verdienstelijk geweest of hebben door hun uitzonderlijke talenten bijgedragen aan het positieve imago en de uitstraling van Vlaanderen. 

Professor Willy Verstraete, milieuspecialist en lid van de Klasse Technische Wetenschappen, werd gehuldigd met het Groot Ereteken. ...

Apr
12
2018

Egbert Lox nieuw lid van de European Academy of Sciences and Arts

Professor Egbert Lox, lid van de Klasse Natuurwetenschappen, werd verkozen tot nieuw lid van de European Academy of Sciences an Arts (EASA).

De European Academy of Sciences and Arts (Latijn: Academia Scientiarum et Artium Europaea) is een Europese niet-gouvernementele wetenschappelijke academie. De academie met hoofdzetel in het Oostenrijkse Salzburg heeft 1.700 leden, wetenschappers en kunstenaars. Onder de leden...

Nov
20
2017

Barbara Baert Commandeur in de Leopoldsorde

Op 14 november 2017 kreeg Barbara Baert, lid van de Klasse Kunsten en hoogleraar kunstgeschiedenis aan de KU Leuven, op het Koninklijk Paleis het ereteken van commandeur in de Leopoldsorde uit handen van Koning Filip.